Начин на приготвяне
Каймата се смесва със ситно нарязания лук и се подправя със сол и черен пипер.
Оформят се 8 плоски кюфтета, които се напръскват с вода и 4 от тях се нареждат в тава, дъното на която е покрито с пергаментова хартия.
Отгоре се покриват с друг лист хартия и се държат във фурната 3 мин при 600 Вт.
Изваждат се, обръщат се, като тези части, които са били навътре, се ориентират навън, и се държат още 3 мин при 600 Вт. Престояват във фурната още 2 мин при изключена печка.
По същия начин се приготвят и останалите 4 кюфтета.
Хлебчетата се срязват, по желание могат да се препекат и в тях се поставят по 1 лист зелена салата, 1 кюфте и 1 резен домат.
Забележка: Времето за приготвяне на хамбургерите зависи от личните предпочитания, затова проверете степента на изпичане, като използвате дървена клечка.
Ако разполагате с комбинирана микровълнова печка, може да сложите върху скарата и осемте кюфтета, като предварително сте покрили тавичката с мазнината с хартия (за по–лесно почистване).
При предварително загрят грил са ви необходими по 2 – 3 мин за всяка страна.
По желание може да използвате горчица или готов пикантен сос за подправка към хамбургерите.