Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от кокоше месо

Кюфтета от кокоше месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Кюфтета от кокоше месо1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Вадете бирата, защото нямаме никакво намерение да чакаме тези ароматни кюфтенца да изстинат"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • хляб - 1/2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • галета
  • за соса
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на порции и я сваряваме в подсолена вода. Когато месото е готово, го обезкостяваме и го смиламе.

Накисваме хляба в прясното мляко, след което леко го изцеждаме и го добавяме към смляното месо. Към тях прибавяме черния пипер, ситно нарязания магданоз и половината масло.

След това тази смес отново я смиламе. От получената кайма оформяме кюфтета, които потапяме в яйце и галета и ги изпържваме в останалото масло.

Соса приготвяме, като сварим морковите и целината, след което ги пасираме. Към тях прибавяме жълтъка, киселото мляко и горчицата.

В маслото запържваме брашното и след това го разреждаме с бульона от сварените зеленчуци. След това към него добавяме другите съставки и сол на вкус и варим на водна баня 15-20 мин.

С така получения сос заливаме кюфтетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: