Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на порции и я сваряваме в подсолена вода. Когато месото е готово, го обезкостяваме и го смиламе.
Накисваме хляба в прясното мляко, след което леко го изцеждаме и го добавяме към смляното месо. Към тях прибавяме черния пипер, ситно нарязания магданоз и половината масло.
След това тази смес отново я смиламе. От получената кайма оформяме кюфтета, които потапяме в яйце и галета и ги изпържваме в останалото масло.
Соса приготвяме, като сварим морковите и целината, след което ги пасираме. Към тях прибавяме жълтъка, киселото мляко и горчицата.
В маслото запържваме брашното и след това го разреждаме с бульона от сварените зеленчуци. След това към него добавяме другите съставки и сол на вкус и варим на водна баня 15-20 мин.
С така получения сос заливаме кюфтетата.