Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета от кокоше месо

Кюфтета от кокоше месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кюфтета от кокоше месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Вадете бирата, защото нямаме никакво намерение да чакаме тези ароматни кюфтенца да изстинат"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • хляб - 1/2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • галета
  • за соса
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката. След това я нарязваме на порции и я сваряваме в подсолена вода. Когато месото е готово, го обезкостяваме и го смиламе.

Накисваме хляба в прясното мляко, след което леко го изцеждаме и го добавяме към смляното месо. Към тях прибавяме черния пипер, ситно нарязания магданоз и половината масло.

След това тази смес отново я смиламе. От получената кайма оформяме кюфтета, които потапяме в яйце и галета и ги изпържваме в останалото масло.

Соса приготвяме, като сварим морковите и целината, след което ги пасираме. Към тях прибавяме жълтъка, киселото мляко и горчицата.

В маслото запържваме брашното и след това го разреждаме с бульона от сварените зеленчуци. След това към него добавяме другите съставки и сол на вкус и варим на водна баня 15-20 мин.

С така получения сос заливаме кюфтетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: