Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди на тиган с копър и чесън

Миди на тиган с копър и чесън

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
44549133344
Миди на тиган с копър и чесън
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
16/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!"

Необходими Продукти

  • черни миди без черупките - 250 г
  • масло - половин пакетче
  • вино - 120 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • копър
  • сол
  • черен пипер
  • лимон
  • девесил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На тигана разтапяме маслото, слагам и малко олио. Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер.

Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите.

След като се позапържи леко и лукът, прибавям виното. Изстисквам половината лимон и добавям девесил, оставям да се готви, като разбърквам от време на време. На финала сипвам чесъна и копъра и след минутка махам от котлона.

Изсипвам в дълбока чиния мидите на тиган и нарязвам от другата половина от лимона за украса и допълнително овкусяване.

Мидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: