Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Хайверени топки

Хайверени топки

Yana G.Yana G.
Готвач
1786502457343
Хайверени топки2 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Направо вадете бирата, защото тези кюфтенца от хайвер са жадни, та жадни"

Необходими Продукти

  • тарама - 150 г хайвер
  • хляб - 1 филия бял
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • магданоз - връзка
  • яйца - 3 бр.
  • За овалване
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверените зърна ги счукваме много добре и към тях добавяме предварително накиснатата във вода филийка хляб.

Чупим яйцата, лука го режем на ситно и също ги прибавяме заедно с наситнения магданоз.

Всичко се разбърква добре и се образува тесто. Правим малки точки от него.

За овалването смесваме брашно и галета в съотношение 2:1.

Овалваме добре получените топки и ги слагаме да се изпържат в добре загрятото олио.

Можем да поднесем с различна салата, по избор и според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: