Предястие 3 март

03/03/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"За празника - не само настроението е празнично, но и трапезата трябва да е тематична "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 514
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите и яйцата, обелват се. Картофите се намачкват с вилица, яйцата се настъргват на едро ренде и се смесват в купа.

Прибавя се настърган кашкавал, ситно нарязана скилидка чесън, черен пипер, майонеза, гъсто кисело мляко и малко меко масло, да слепи продуктите.

Разбърква се добре с вилица, да се смеси всичко и да се получи гъста смес. Оставя се за 4-5 минути във фризер, изважда се и се оформят малки като орехи топчета.

Ако сместа е достатъчно гъста , може да се работи веднага с нея.

Нарязва се ситно магданоз в чиния, в друг съд настъргано сирене и в трети - червения пипер.

Оформените топчета се овалват по 4 броя във всяка от сместа и се нареждат в чиния като българския трикольор.

Честит 3 март България! подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар