Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко. В него се разтваря маята, заедно със захарта. Към прясното мляко се прибавят 4 супени лъжици брашно и се оставя за около 10-тина минути. Брашното се пресява и в него се прави кладенче.
Един жълтък се оставя за намазване на питата. Към брашното се прибавят яйцата, киселото мляко, хималайската сол и зехтинът. Прибавя се и разтопеното масло. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя да втаса за около 20-тина минути. След като втаса тестото, се разделя на три равни топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на кръг и се слага в тава, която предварително е намазана с олио и е набрашнена или е застлана с хартия за печене.
Трите кръга тесто се слагат един върху друг в тавата. След това се режат осем или девет триъгълника, като не се стига до средата. Във всеки триъгълник се прави разрез. След това се промушва отдолу нагоре долният край на триъгълника.
След което краищата на триъгълника се завиват отдолу. Това се повтаря и с останалите триъгълници. Оформената пита се оставя да втаса на топло, за около 30-тина минути. През това време се приготвя тестото за украсата.
То се приготвя от брашно, сол и вода. Замесваме тесто. От него се правят 8 или 9 рози - една по-голяма за средата и 7 или 8 по-малки за всеки триъгълник. От бялото тесто се изрязват и листенца.
Питата се намазва с жълтъка, зехтин и малко вода. След това върху питата се слага украсата. Готовата пита се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Питата се пече около 40-тина минути. След като е готова питата, се вади от фурната и се поръсва леко с вода. След това се оставя завита за около 10-тина минути.