Меденки за 8 март

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Меденки за 8 март
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 10
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
50
"Вкусни и украсени със стил меденки за празника на жената - почерпете се и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • мед - 150 г
  • олио - 75 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кафява захар - 220 г
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1 и 1/2 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват медът, олиото, кафявата захар и канелата. Разбърква се до получаването на еднородна смес. След това се прибавят яйцата и отново се разбърква.

Содата се пресява заедно с брашното. След това постепенно се прибавят към медената смес. Замесва се меко тесто. Готовото медено тесто се разточва на тънка кора.

От него се изрязват меденки в различни форми, които да са подходящи за 8-ми март. След това меденките се прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 7-10 минути. След като са готови, меденките се оставят да изстинат. След като са напълно изстинали, се украсяват с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: