Начин на приготвяне
Приготвих тази фокача за любимите хора, да е вкусна, цветна и красива. В купа смесете двата вида брашно и сол.
Разбърква се маята в хладка вода с лъжичка захар и след като се активира, добавяме в брашното заедно със зехтина.
Замесва се средно меко тесто за фокача, което оставяте на топло за 1 час.
В голяма широка това върху хартия за печене или силиконова подложка за печене с ръце се оформя блат като правоъгълник.
Тук-там набодете с вилица да не се надува. Започвате да оформяте цветята от парчета пресен лук, червен лук, червена чушка, маслини, отцедена царевица, слънце от кръгче морков и лъчи от царевица, пеперуди и украса със копър и пресен магданоз.
Печете красивата фокача в умерено загрята фурна 180-200°C до готовност около 25 минути.
Изважда се и покриваме с кърпа.
Добър апетит с празничната фокача за 8 март!