Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача за 8 март

Фокача за 8 март

Фокача за 8 март
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
08/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Посрещнете 8-ми март с тази чудесна фокача"

Необходими Продукти

  • хладка вода - 300 мл
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло - 2 ч.ч. брашно
  • брашно от спелта - 1 ч.ч.
  • за цветята
  • червен лук
  • маслини
  • чери домати
  • пресен лук
  • копър
  • магданоз
  • царевица
  • морков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих тази фокача за любимите хора, да е вкусна, цветна и красива. В купа смесете двата вида брашно и сол.

Разбърква се маята в хладка вода с лъжичка захар и след като се активира, добавяме в брашното заедно със зехтина.

Замесва се средно меко тесто за фокача, което оставяте на топло за 1 час.

В голяма широка това върху хартия за печене или силиконова подложка за печене с ръце се оформя блат като правоъгълник.

Тук-там набодете с вилица да не се надува. Започвате да оформяте цветята от парчета пресен лук, червен лук, червена чушка, маслини, отцедена царевица, слънце от кръгче морков и лъчи от царевица, пеперуди и украса със копър и пресен магданоз.

Печете красивата фокача в умерено загрята фурна 180-200°C до готовност около 25 минути.

Изважда се и покриваме с кърпа.

Добър апетит с празничната фокача за 8 март!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: