Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки дробчета в шунка на шиш

Пилешки дробчета в шунка на шиш

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пилешки дробчета в шунка на шиш
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
04/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тези пилешки дробчета в шунка на шиш като една каса бира ли ви звучат или като две?"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 1.2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре дробчетата и ги измиваме. Ако е необходимо, ги режем на две.

Така готовите дробчета ги увиваме в шунката и се нанизват на шишчето до запълване му.

В тавичка, която предварително сме намазали с олио, поставяме готовите пилешки шишчета.

Отгоре също поръсваме малко олио или зехтин по желание.

Поставяме във фурната да се изпекат.

След като са почти готови, наръсваме с кашкавал, който предварително сме настъргали на най-ситното.

Престояват за около 3-4 мин и се вадят.

Поднасят се още топли с гарнитура пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: