Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шишчета»Пържени дробчета на шиш

Пържени дробчета на шиш

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пържени дробчета на шиш
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Липсва им само халба със студена бира!"

Необходими Продукти

  • дробчета - 500 г
  • бекон - 150 г
  • чушки - 2 бр.
  • праз - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 3 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се срязват наполовина, ако са двойни, измиват се и се подсушават върху кухненска хартия, а след това се поръсват с малко сол и черен пипер.

Взема се по едно дробче, увива се в лента от бекон, предварително нарязан на тънко, и се нанизва на дървено шишче. След дробчето се редува с кръгче от чушка и шайба от праз лук.

Олиото се сгорещява в тиган с незалепващо покритие. Дробчетата на шиш се изпържват до зачервяване.

Върви им всякаква салата на тези шишчета, а може и някакъв салатен сос.

Пържените дробчета на шиш са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: