Начин на приготвяне
Измиваме лука и го нарязваме на дребно. Чесъна го почистваме, нужни са ни само 2 скилидки. Режем ги също на много ситно. Изпичаме на чушкопек 5 червени капии.
После ги обелваме и почистваме. Измиваме пипера. Режем червения пипер на малки парчета. Обелваме 4 картофа и ги измиваме. Сваряваме в тенджера на котлона с вода картофите до готовност. Проверяваме картофите дали са се сварили с вилица.
След като се сварят картофите, ги режем на малки кубчета, като за картофена салата. Слагаме всичко в купа. Добавяме щипка сол на вкус. Прибавяме 4 с.л. олио. Отцеждаме пресен сок от лимон около 2 с.л. в купата. Добавяме и ½ ч.ч. сладка царевица от консерва. Всичко разбъркваме с лъжица.