Начин на приготвяне
Да започна с благодарност към половинката, която вече не само яде щуравите ми манджорляци, тъй като не на всеки български мъж биха му се понравили сладко-солените вкусове, непривичните съставки и нетипичните подправки, които е длъжен да консумира. Нооо, вече сам си ги търси :)
Обичам мащерката не само като аромат, но харесвам и интересния привкус, който придобиват ястията с нея. И тъй като при нас е закон да има супа за обяд, реших този път пилешката да бъде подправена с мащерката.
За целта напълвам до половината тенджерка с вода и я слагам на котлона. Нарязвам лука и чесъна на ситно и ги слагам във водата.
Оставям да врат 5-6 минути. Нарязвам пилешкото месо на парченца. Слагам го във водата.
Обелвам картофите, почиствам морковите - нарязвам ги на дребни кубчета. Изсипвам ги към врящата смес. На този етап прибавям само стритата люта чушка. Похлупвам и оставям на тих огън.
Малко преди да е готова пилешката супа, слагам подправките - куркума, мащерка, ситно нарязания босилек. Най-накрая слагам сол.
За съжаление, ако пилешкото Ви е от магазина, ще трябва да използваме и зехтин, тъй като месото не е домашно и му трябват малко добавки - куркума за цвят и зехтин за вкус.
Пилешката супа с мащерка е готова.
Коментари