Пилешка супа с мащерка

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Пилешка супа с мащерка
Снимка: Анонимен
2 / 4
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешка супичка с изненадващо вкусен аромат на мащерка - опитайте, споделете и коментирайте"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • картофи - 2 средни
  • моркови - 2
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • куркума - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 - 2 с.л.
  • люта чушка - 1/2 стрита
  • босилек - 7 - 8 листенца
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да започна с благодарност към половинката, която вече не само яде щуравите ми манджорляци, тъй като не на всеки български мъж биха му се понравили сладко-солените вкусове, непривичните съставки и нетипичните подправки, които е длъжен да консумира. Нооо, вече сам си ги търси :)

Обичам мащерката не само като аромат, но харесвам и интересния привкус, който придобиват ястията с нея. И тъй като при нас е закон да има супа за обяд, реших този път пилешката да бъде подправена с мащерката.

За целта напълвам до половината тенджерка с вода и я слагам на котлона. Нарязвам лука и чесъна на ситно и ги слагам във водата.

Оставям да врат 5-6 минути. Нарязвам пилешкото месо на парченца. Слагам го във водата.

Обелвам картофите, почиствам морковите - нарязвам ги на дребни кубчета. Изсипвам ги към врящата смес. На този етап прибавям само стритата люта чушка. Похлупвам и оставям на тих огън.

Малко преди да е готова пилешката супа, слагам подправките - куркума, мащерка, ситно нарязания босилек. Най-накрая слагам сол.

За съжаление, ако пилешкото Ви е от магазина, ще трябва да използваме и зехтин, тъй като месото не е домашно и му трябват малко добавки - куркума за цвят и зехтин за вкус.

Пилешката супа с мащерка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Много вкусна и ароматна!
16.12.2022 10:13
Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Става и с риган при липса на мащерка. Вкусно и полезно.
25.09.2021 22:38