Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Салата айсберг със скариди

Салата айсберг със скариди

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Салата айсберг със скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Лятото идва със свежа салата айсберг, гарнирана с ароматни скариди и придружена с бутилка от най-доброто ни бяло вино"

Необходими Продукти

  • айсберг
  • рукола - 1 шепа
  • винегрет
  • скариди - 200 г чистени и белени
  • кокосово мляко
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • джинджифил - 1 щипка настърган
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме винегрет от 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимон, 1 ч.л. горчица и щипка сол. Бъркаме докато се получи хомогенна смес.

Скаридите се размразяват и отцеждат. В загрят тиган с малко зехтин се задушават нарязаният чесън, чушка и джинджифила. После се добавят скаридите за около 5-6 минути, докато порозовеят.

Прибавя се една лъжица от кокосовото мляко. Задушават се още 5-6 минути и накрая се добавя черният пипер.

В купа за салата се смесват 1/2 от айсберга, 1 шепа рукола и настърганият морков. С приготвения сос винегрет заливаме салатата. Накрая гарнираме със задушените скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: