Начин на приготвяне
Сложете в купа сиренето маскарпоне заедно с киселото мляко, ванилията, сипете и пудрата захар и разбийте леко с миксера на слаби обороти, а може и с бъркалка, до получаване на гладък крем.
Намачкайте с вилица единия банан и го прибавете към крема. Разбъркайте добре с лъжица.
Начупете шоколада на кубчета и го сложете в малък съд, който пък поставете над друг съд с малко вода на огъня и разтопете на водна баня. Прибавете към него 2 с.л. прясно мляко и разбъркайте, докато стане гладка смес.
Нарежете на колелца другия банан.
В чашите пуснете по 3-4 резенчета от нарязания банан. Залейте по стената на чашите от горещия шоколад, който да се стече към резенчетата банан. После сипете от млечния крем. Украсете по желание.
Аз направих струйки от шоколада, сложих резенче банан и шоколадово драже.
Страхотен бананов крем, подходящ за малки и големи.