Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от продуктите за него. Започнете обработката на тестото докато още не е стегнало.
За целта ще ви е нужна машинка за мелене на месо със специална представка за такива сладки (вижте я в снимките).
Изрежете бисквитите с тази машинка с размери около 6-7 см. и подредете в тава застлана с хартия за печене на малко разстояние.
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до лек загар, оставете ги да се охладят добре.
Слепете сладките по 2 с течен шоколад. Потопете единия край в леко затоплен (за да е още по течен) шоколад, а после в кокосовите стърготини.
Готовите домашни сладки Гъсенички съхранявайте в метална кутия - колкото повече престоят, толкова по-меки и вкусни стават.