Начин на приготвяне
Разбиваме киселото мляко със захар, амонячна сода и бакпулвер.
Като шупне сместа, прибавяме разтопено краве масло, разбито яйце, сок от една мандарина, настъргана кора от мандарина, ванилия и брашно, колкото поеме за меко еластично тесто. Слагаме тестото в торбичка и оставяме на хладно за 15 минути.
От тестото разточваме кора - 3-5 мм и изрязваме формички. Слагаме в тава върху хартия за печене, намазана леко с мазнина.
Печем сладките в нагрята на 180 градуса фурна до леко розово. Готовите сладки охлаждаме и слепваме по две с мармалад.
Украсяваме слепените сладки с разтопен шоколад.
Сладките със сок от мандарина са много вкусни.