Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта докато побелеят. Добавя се сок и настъргана кора от мандарина, разбърква се с вилица, прибавяме брашното с бакпулвера и отново се разбърква добре на гладка кексова смес.
Отделя се една чаша от бялата смес и се оцветява с какаото. Намазва се дъното на малка тавичка обилно с масло, поръсваме с галета и кафява захар. Измива се добре мандарината с кората и се нарязва на тънки филии, които се нареждат на дъното на тавата.
Ябълката също се нарязва на тънки резени и се поставя между мандарината. Сипва се половината бяла смес, отгоре с лъжица се слага от сместа с какао и се покрива с останалото бяло тесто. Печем в загрята фурна 180 градуса 25-30 минути, проба с клечка да излезе суха.
Изважда се с нож се минава по края на тавата и кекса се обръща в чиния. Леко охладен се поръсва с пудра захар и се сервира с чаша кафе.