Ябълков щрудел за диабетици
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Ябълков щрудел за диабетици

Ябълков щрудел за диабетици

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
2402k850703
Ябълков щрудел за диабетици
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
06/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции20
"Вкусен щрудел, от който могат да похапнат дори и хора със захарен диабет, защото е със стевия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде.

В тенджера поставете настърганите ябълки и към тях добавете канелата, стафидите, 1/3 от пакетчето масло. Оставете ги на котлона за 5-10 минути и разбъркайте внимателно съставките да се смесят.

Накрая прибавете стевията и натрошените орехи. Разбъркайте хубаво плънката и отстранете от огъня.

Отделете две кори за баница от пакета и ги намажете с разтопеното краве масло. Разпределете плънката върху корите и навийте щрудела на руло да стане дълга пръчица.

Така се процедира и със следващите две кори до изчерпване на корите и плънката. Оформените рулца от щрудели се нареждат в тава. Нарежете на парчета. Печете за около 60 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: