Начин на приготвяне
Смесваме брашното с олиото.
Добаваме меда към водата до пълно разтваряне. Смесваме брашното с медената вода, омесваме гладко тесто, намазняваме го и оставяме да почине за 30 минути.
Ябълките почистваме и нарязваме на дребни кубченца, добавяме канелата и смесваме с двата вида захар.
Тестото разточваме на много тънка кора, намазваме с разтопено масло, поръсваме с малко захар, слагаме ябълките, поръсвам с останалата захар, печените орехи (натрошени).
Навиваме щрудела на руло, поставяме го в тавата, намазваме го с масло, печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.
Намазваме го отново с масло и печем за още 15 минути. Изваждаме го от фурната и отново мажем с масло.
Оставяме да се охлади и поръсваме обилно с пудра захар.
Перфектният ябълков щрудел е готов.
Коментари