Начин на приготвяне
Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Към него добавете две яйца, пудрата захар, студеното краве масло, нарязано на парчета. Ароматизирайте с настъргана лимонова кора.
Замесете меко маслено тесто. Разделете тестото на две еднакви части. Огънете ги в стреч фолио.
Едната част приберете в хладилник, другата във фризера. Оставете ги да се охладят, а междувременно направете плънката.
Обелете и настържете ябълките на едро ренде. Поръсете ги с кафявата захар, 3 с.л. лимонов сок, канела и сложете нарязаните на едро орехи.
Хомогенизирайте плънката. В кръгла тава с размери 26 см застелете хартия за печене. Разстелете равномерно тестото от хладилника. Върху него сложете плънката, подравнете.
С едро ренде настържете върху ябълките тестото от фризера.
Изпечете щрудела на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин.
Извадете изпечения италиански ябълков щрудел и веднага поръсете с пудра, примесена с една ванилия захар.
Изчакайте да се охлади напълно, преди да нарежете!
Да ви е сладко!