Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Най-лесните и вкусни катми

Най-лесните и вкусни катми

Най-лесните и вкусни катми
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Както обичаме да казваме - катми-един път - мажеш с масло и хапваш, направо се топят в устата"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 - 4 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1/2 кубче прясна (или суха - 1 пакетче)
  • захар - 1 с.л
  • сол - 1 ч.л
  • олио - 1 с.л
  • брашно - до гъста каша като боза
  • масло - 1 пакетче за мазане
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете малко от топлото мляко, маята, захарта и малко брашно.

Оставете хубаво да се активира, през това време разбийте яйцата с останалото мляко и другите продукти. Прибавете и шупналата мая, хубаво разбъркайте и преценете дали иска още брашно.

Покрийте кашата и оставете на топло, наблюдавайте я когато е започнала да набъбва можете да започвате да печете. Загрейте незалепващ тиган, който е намазан с малко олио.

Разбърквате кашата и сипвате по един черпак, разстилате и когато се образуват дупките обръщате. Готовите катми мажете с масло и сладко от смокини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
Днес ги направих...
03.04.2019 12:01
1
1
1
Покажи всички подкоментари