Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Най-лесните и вкусни слънчеви краставички

Най-лесните и вкусни слънчеви краставички

Най-лесните и вкусни слънчеви краставички
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Топ рецепта за кисели краставички - без варене, без затваряне. Е как да не кажем едно голямо Наздраве"

Необходими Продукти

  • корнишони - 3 кг
  • вода - 4 литра
  • едра сол - 4 к.ч.
  • ябълков оцет - 4 с.л.
  • копър - 6 стръка пресен
  • синапено семе - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре корнишоните, почистете дръжките и подредете в два трилитрови буркана, като слагате от копъра по средата.

Измерете 4 литра вода и сипете в тенджера, сложете да заври на котлона, след което сипете солта. Оставете така да поври и да се стопи солта за около 5 минути.

Сложете да се охлади и после сипете по 2 с.л. оцет на един буркан и долейте от изстиналата солена вода но обезателно трябва да я прецедите при наливането.

Поръсете по малко синапено семе и затворете с найлонови капачки, оставете бурканите на проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кафените чашки са с различен грамаж не са стандартни като чаените които са 200 гр. Моля Ви дайте точно в супени лъжици колко е солта и каква е тя - готварска или едра сол.
26.09.2023 00:05
2
1
Анонимен
Анонимен
Много е тази сол ,аз на 3-ри литров буркан слагам 3 с.л . едра сол.
23.09.2023 22:30
3
Анонимен
Анонимен
Много са солени , така ли трябва да бъде
22.08.2023 19:12
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
След колко време, долу-горе, стават готови/ферментират?
21.08.2023 20:11
1