Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Най-лесните катми

Най-лесните катми

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Най-лесните катми
Снимка: Сергей Анчев
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-лесните катми се приготвят от грижовните мъже, които след това ги сервират на жените си"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. размер XL или 3 бр. размер М
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • мая за хляб - 20 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - бучка за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко се разтваря захарта и маята. Изчаква се да шупне. Яйцата се разбиват и смесват с млякото.

При непрекъснато бъркане се добавя брашно до получаване на смес малко по-гъста от такава за палачинки. Оставя се на топло за 30-40 минути да втаса.

След това отново се разбърква като се добавя солта. Катмите се пекат на сач, но ще свърши работа и тиган с керамично покритие.

Съдът за печене се загрява на котлона на средна температура. Намазва се с масло. Излива се един черпак от сместа.

След като се изпече от едната страна се обръща с лопатка или чиния. За следващата катма съдът се намазва отново.

Най-лесните катми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: