Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сусамени гевреци с кисело мляко

Сусамени гевреци с кисело мляко

Сусамени гевреци с кисело мляко
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Няма дете, което да не иска да хапне излязло от фурната вкусно сусамено геврече"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч. разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 10 г суха
  • брашно - около 5 ч.ч.
  • меласа - 1 с.л. или мед
  • вода - 1 ч.ч.
  • сусам - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете захарта, маята и солта. Налейте хладката вода, маслото и киселото мляко. Омесете меко тесто.

Оставете го за около час, за да втаса.

Разделете го на осем топки. Разтеглете всяка топка на фитил. Прегънете фитила на две и оплетете. Оформете на геврек всеки фитил.

Обединете водата и меласата. Ако нямате меласа, заменете с мед.

Препечете сусама за кратко в сух тиган без мазнина.

Потопете гевреците в сиропа, след това в сусам и ги наредете в тава, застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна до златисто.

Сусамените гевреци с кисело мляко са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: