Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Турски Сусамени Гевреци

Турски Сусамени Гевреци

Турски Сусамени Гевреци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
11
"Не се чудете как се правят - вижте точна рецепта за най-вкусните турски сусамени гевреци"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 1. 5 ч.ч. (леко топло)
  • олио - 1/2 ч.ч
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • брашно - 5. 5 ч.ч ( добавя се внимателно)
  • сол
  • За отгоре
  • вода - 1/2 к .ч
  • петмез - 1/2 к .ч. (може да се замени с мед)
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто, което не трябва да лепи. Ако е нужно, добавете още малко брашно. Оставете го да втаса, докато удвои обема си.

Извадете и разделете на еднакви топчета (при мен 24). От всяко топче направете фитил. Разпределете по двойки.

Завийте всяка двойка като мартеница и оформете геврека. Потопете в сместа от вода и петмез, а след това и в сусама обилно.

Наредете в тава застлана с хартия за печене и оставете да втаса за половин час. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Турските Сусамени Гевреци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: