Начин на приготвяне
Взимаме подходящ съд за замесване на тесто и пресяваме брашното в него.
В средата на съда правим кладенче. Слагаме солта, захарта, оцетът, киселото мляко, содата и малко хладка вода. Замесваме твърдо тесто.
След това взимаме един плитък съд и сипваме 300 г вода.
Слагаме на котлона и оставяме да заври водата. През това време може да си направим гевреците.
Когато водата заври, направените гевреци се пускат във врящата вода за 5 минути.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица. Нареждаме ги в намазана с масло тава. Посипваме ги, първо, със сусам, после с маково семе и кимион.
Слагаме във фурната да ги изпечем гевречетата.
Печем варени сусамени гевреци до бледорозово.