Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени сусамени гевреци

Варени сусамени гевреци

GoldGold
Чирак
3821092
Варени сусамени гевреци
Снимка: Gold
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Вкусни сусамени гевреци"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сусам
  • маково семе
  • кимион
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме подходящ съд за замесване на тесто и пресяваме брашното в него.

В средата на съда правим кладенче. Слагаме солта, захарта, оцетът, киселото мляко, содата и малко хладка вода. Замесваме твърдо тесто.

След това взимаме един плитък съд и сипваме 300 г вода.

Слагаме на котлона и оставяме да заври водата. През това време може да си направим гевреците.

Когато водата заври, направените гевреци се пускат във врящата вода за 5 минути.

Изваждаме ги с решетъчна лъжица. Нареждаме ги в намазана с масло тава. Посипваме ги, първо, със сусам, после с маково семе и кимион.

Слагаме във фурната да ги изпечем гевречетата.

Печем варени сусамени гевреци до бледорозово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: