Начин на приготвяне
Затоляме водата и я сипваме в купа.
Към прясното мляко добавяме маслото и затопляме до неговото разтопяване. Сипваме в купата при водата. Добавяме захарта, солта и маята и разбъркваме.
Започваме да добавяме брашно и първоначално бъркаме, а след това размесваме с ръце.
Омесваме меко тесто и го оформяме на топка. Покриваме го с фолио и го оставяме да втаса за 1 час.
След това от втасалото тесто отрязваме парчета с големината на мандарина. Всяко парче разделяме на две и от тях с ръце оформяме дълги фитили. Усукваме ги заедно и събираме двата края, за да оформим геврек.
Сипваме водата в тенджера и кипваме на котлона. Добавяме солта и содата.
Пускаме оформените гевреци във врящата вода и изчакваме да изплуват. Изваждаме ги и ги подреждаме в тави, покрити с хартия за печене.
Разбиваме жълтъците с прясното мляко и олиото и намазваме отгоре гевреците. Поръсваме ги със сол и сусам.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем нашите вкусни гевреци за около 25-30 минути до зачервяване.
Сполучливите сусамени гевреци са готови.