Сусамени гевреци

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Сусамени гевреци
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Ако и вашите се получат толкова пухкави като тези, непременно си добавете снимката към рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - около 750 - 800 г
  • мая - 1 суха
  • вода - 200 мл топла
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • За варене на гевреците
  • вода - 2 л.
  • сол - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 6 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята я разтваряме в затопленото прясно мляко, смесено заедно със солта, захарта и водата.

Пресяваме в купа брашното и го смесваме със сместа. Месим меко тесто и направо го разделяме на 12 части.

Омесваме хубави топчета и оставяме да втасат за 10 минути. През това време слагаме на котлона тенджерата с 2 литра вода.

Всяко втасало топче го делим на две части и разточваме на фитили, след което го увиваме един в друг и събираме, за да стане кръг. Натискаме двата края, за да се захванат хубаво и при варене да не се разпаднат. Така правим с всички топчета.

Във вече врящата вода добавяме солта и содата. За 30-40 секунди пускаме всеки геврек и след това го вадим на кърпа поръсена със сусам.

В тава постлана с хартия за печене редим всеки геврек със сусама на горе. Печем на 200 градуса до готовност. Гевреците са вкусни и топли и студени за хапване!

Сусамените гевреци са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: