Козуначени курабии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1130k
Козуначени курабии1 / 4
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да, прави сте. Вкусни са точно толкова, колкото изглеждат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя + 1 жълтък за намазване
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • мазнина - 1/2 ч.ч. мас или масло
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • сода - 1 ч.л. равна бикарбонат
  • лимони - настъргана кора на 1 лимон
  • захар - за поръсване
  • орехи - 50 г смлени, за поръсване
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете угасените предварително в киселото мляко 2 вида сода.

Разбърквайте и добавете мазнината, лимоновата кора и най-накрая пресятото брашно. Замесете гладко тесто.

От него може да късате и да оформяте сплескани топчета или да го разточите и да изрежете желаните от вас форми курабии.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене. Отгоре ги намажете със смес от разбития жълтък с малко олио, смлени орехи и поръсете всяка козуначена курабия с малко кристална захар.

Пъхнете ги да се пекат в умерено загряна фурна до приятен загар и готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
513
46
37
22
10
Дай твоята оценка: