Начин на приготвяне
Един хубав празник е 8-ми март - изпълнен с много цветно настроение, хубави емоции и усмивки, но за съжаление, ситуиран във време на пости. И тъй като трябва всички жени да бъдат щастливи и подсладени, дори и постещите, ето един вариант за постна наслада.
В купа пресявам брашното със содата. След това добавям захарта, ванилията и какаото. Слагам около 50 г начупени с ръка орехи, тъй като исках да се усещат. Разбърквам, за да се смесят съставките.
Постепенно прибавям олиото, оцета и водата. След като се получи хомогенно тесто, изсипвам го в квадратна тава (26/26), с падащ борд, застлана с хартия за печене.
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Леко охладения сладкиша мажа с петмез или със соса на гъсто сладко по избор. Придобива лъскавина и аромат.
Разрязвате на парчета по избор.
Да Ви е сладко, но не само един ден в годината!