Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Руло от свинско месо с гарнитура печени картофки

Руло от свинско месо с гарнитура печени картофки

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Руло от свинско месо с гарнитура печени картофки
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Чакате специални гости и искате да ги впечатлите - това е точното ястие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • гъби - 250 г
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - половин връзка
  • лук - 2 глави
  • сланина - 80 - 100 г
  • бекон - 150 г
  • сол - 3 щипки
  • мас - 2 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • розмарин - 1 щипка сух нарязан
  • За марината
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • сол - 2 щипки
  • За картофите
  • картофи - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 3 с.л. сух
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото, така че да стане голямо правоъгълно парче. Начукваме го с чукче и го мариноваме със бяло вино и олио, подправяме с черен пипер и сол. Оставяме го за една нощ в хладилник.

На следващия ден с приготвяме плънката. Разтопяваме маста, обелваме и нарязваме лука и го оставяме да се запържи. През това време подготвяме останалите продукти. Измиваме и нарязваме гъбите и морковите на ситно, добавяме ги към лука.

Бекона нарязваме на кубчета и го слагаме в тигана при останалите продукти. След като са готови зеленчуците ги махаме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.

Разстиламе запържените зеленчуци върху месото, нареждаме парчета сланина и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.

Навиваме месото на руло и го връзваме здраво с канап от всички страни. Слагаме го във фолио и поръсваме с розмарин и го завиваме.

Хубаво да се увие хубаво с няколко листа фолио. Слагаме го в тава във фурната да се пече за 1 ч и 30 мин във фурна на 200 градуса.

Преди сервиране махаме канапа и го нарязваме с дебелина около 3 см. Добавяме картофи за гарнитура.

Картофите приготвих по следният начин. Обелих, измих и нарязах картофите. В тава ги овкусих със сол, копър и чесън. Добавих олио и вода да ги покрие и ги пекох под фолио за 25 мин на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: