Начин на приготвяне
Нарязваме месото, така че да стане голямо правоъгълно парче. Начукваме го с чукче и го мариноваме със бяло вино и олио, подправяме с черен пипер и сол. Оставяме го за една нощ в хладилник.
На следващия ден с приготвяме плънката. Разтопяваме маста, обелваме и нарязваме лука и го оставяме да се запържи. През това време подготвяме останалите продукти. Измиваме и нарязваме гъбите и морковите на ситно, добавяме ги към лука.
Бекона нарязваме на кубчета и го слагаме в тигана при останалите продукти. След като са готови зеленчуците ги махаме от котлона и подправяме със сол и черен пипер.
Разстиламе запържените зеленчуци върху месото, нареждаме парчета сланина и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Навиваме месото на руло и го връзваме здраво с канап от всички страни. Слагаме го във фолио и поръсваме с розмарин и го завиваме.
Хубаво да се увие хубаво с няколко листа фолио. Слагаме го в тава във фурната да се пече за 1 ч и 30 мин във фурна на 200 градуса.
Преди сервиране махаме канапа и го нарязваме с дебелина около 3 см. Добавяме картофи за гарнитура.
Картофите приготвих по следният начин. Обелих, измих и нарязах картофите. В тава ги овкусих със сол, копър и чесън. Добавих олио и вода да ги покрие и ги пекох под фолио за 25 мин на 200 градуса.