Бързи свински месца на тиган

PetiaPetia
Новак
16546282
Бързи свински месца на тиган
Снимка: Petia
1 / 5
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Вкусни пържолки за нула време - грабвайте бирата и идвайте, докато не са изстинали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 600 - 700 г /за предпочитане цяло парче месо от бут или плешка/
  • универсална подправка - за скара
  • соев сос
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на пържолки /в зависимост от парчето месо - нарязва се на по-тънки парчета/ и в подходящ съд или купа го овкусяваме с подправката за скара и унисоса. Поръсваме с малко чер пипер и оставяме 5-10 минути. Ако имаме повече време може да се остави да постои с подправките около половин - един час.

В тигана наливаме малко олио и поставяме от пържолките, като ги обръщаме няколко пъти, за да се запечата месото. Пече се в тигана по 5-6 минути от двете страни. Ако парчето месо е по-дебело се пече малко повече. Пържолките стават много вкусни и сочни.

Сервират се с подходяща за сезона гарнитура. Много са подходящи като мезе за бира.

По този начин могат да се приготвят и меса от пиле или свински и пилешки пържоли, но се съобразяваме с подправката за съответното месо /например за пилешкото ще се сложи подправка за пиле/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: