Начин на приготвяне
Нарязваме месото на пържолки /в зависимост от парчето месо - нарязва се на по-тънки парчета/ и в подходящ съд или купа го овкусяваме с подправката за скара и унисоса. Поръсваме с малко чер пипер и оставяме 5-10 минути. Ако имаме повече време може да се остави да постои с подправките около половин - един час.
В тигана наливаме малко олио и поставяме от пържолките, като ги обръщаме няколко пъти, за да се запечата месото. Пече се в тигана по 5-6 минути от двете страни. Ако парчето месо е по-дебело се пече малко повече. Пържолките стават много вкусни и сочни.
Сервират се с подходяща за сезона гарнитура. Много са подходящи като мезе за бира.
По този начин могат да се приготвят и меса от пиле или свински и пилешки пържоли, но се съобразяваме с подправката за съответното месо /например за пилешкото ще се сложи подправка за пиле/.