Свински котлети на тиган

Свински котлети на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нямаме време за фурни, задушаване и други - искаме свински котлети, искаме ги сега"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • МАРИНА
  • бяло вино - 1/3 к.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • ракия - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ГАРНИТУРА
  • картофена салата - с чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като в купа се смесват бяло вино, ракия, соев сос, олио, малко сол, черен и червен пипер.

Добавя се и малко ронена чубрица, разбърква се добре и заливаме месото за 2-3 часа. Ако бързате, може и за час.

Изваждат се и печем в загрят грил тиган от двете страни за 3-4 минути.

Приготвя се картофена салата от сварени картофи, зелена чушка, магданоз, подправка за картофи и овкусена се разбърква с 2 с.л. майонеза.

Сервираме порция свински котлети с гарнитура и резен лимон.

Бързо и много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: