Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Веган торта за 8 март

Веган торта за 8 март

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Веган торта за 8 март
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Празничен подарък за всички дами - веган торта за техния празник и за да им кажем Благодаря, че ви има"

Необходими Продукти

  • За блата
  • орехи - 200 г
  • семена - 70 г микс
  • фурми - 15 бр. пресни
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • соево мляко - 60 - 70 мл
  • За крема
  • банани - 3 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • орехи - 60 г
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • желатин - 1 с.л. растителен
  • соево мляко - 150 - 200 мл
  • За украсата
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендера се слагат фурмите, ореховите ядки, миксът от семената. Разбиват се до еднородна смес. След това се изсипват в дълбока купа. Към тях се прибавят лененото брашно, канелата и соевото мляко.

Всичко се разбърква хубаво, до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да е гъста и да може лесно да се разпредели във формата за тортата. Във форма за торта с ринг се разстила равномерно готовата смес за блата.

Бананите и авокадото се смилат с пасатора на каша. След което се изсипват в дълбока купа. Ореховите ядки се смилат и се прибавят към бананите и авокадото. Прибавят се също канелата и брашното от елда. Разбърква се хубаво.

Соевото мляко, заедно с желатина, се слага на котлона да заври. След като заври соевото мляко, се маха от котлона и се изсипва към банановата смес. Бърка се хубаво до получаването на еднородна смес. След това се изсипва във формата за торта върху блата. Готовата торта се оставя за една нощ във фризера.

След като тортата е стегнала, отгоре се украсява по избор с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: