Начин на приготвяне
В блендера се слагат фурмите, ореховите ядки, миксът от семената. Разбиват се до еднородна смес. След това се изсипват в дълбока купа. Към тях се прибавят лененото брашно, канелата и соевото мляко.
Всичко се разбърква хубаво, до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да е гъста и да може лесно да се разпредели във формата за тортата. Във форма за торта с ринг се разстила равномерно готовата смес за блата.
Бананите и авокадото се смилат с пасатора на каша. След което се изсипват в дълбока купа. Ореховите ядки се смилат и се прибавят към бананите и авокадото. Прибавят се също канелата и брашното от елда. Разбърква се хубаво.
Соевото мляко, заедно с желатина, се слага на котлона да заври. След като заври соевото мляко, се маха от котлона и се изсипва към банановата смес. Бърка се хубаво до получаването на еднородна смес. След това се изсипва във формата за торта върху блата. Готовата торта се оставя за една нощ във фризера.
След като тортата е стегнала, отгоре се украсява по избор с фондан.