Начин на приготвяне
За блата:
Яйцето се разбива с телена бъркалка заедно със захарта до побеляване. Добавя се олиото, млякото заедно със содата и накрая брашното, размесено с какаото. Кексовата смес се изсипва във форма за торта-24 см, застлана с хартия и намазана леко с олио. Изпича се на 180 градуса за 35 мин.
За крема:
Млякото се поставя в касерола, като около 200 мл се отделят за разбиване на пудингите.
Те се разбиват заедно с яйцата, брашното и захарта.
Тази смес се добавя на много тънка струя към топлото мляко, като се разбърква непрекъснато с тел. Щом кипне кремчето, то се маха от котлона и се разбива още около минута. След това се добавя маслото и ванилията.
Сглобяване на тортата:
В ринг от формата за торта се поставя блатът, върху подходящ поднос. Сиропира се с топлото мляко.
Следва част от крема, ред сиропирани за миг бишкоти и останалият крем. Така тортата трябва да престои няколко часа, след което се освобождава от ринга. Украсява се на вкус.
Аз посипах отгоре какао, поръсих готова декорация. Борда измазах със сметана и направих фигурки от разтопен шоколад.