Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с манголд

Баница с манголд

Пламена ТодороваПламена Тодорова
Чирак
28141115106
Баница с манголд
Снимка: Пламена Тодорова
1 / 5
11/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Този път баницата е от нас и няма да може да ѝ се наситите, честна дума"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. Златната царица
  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • манголд - попарен (колкото събира 1 конфитюрено бурканче)
  • черен пипер
  • зелен лук - 1 връзка ( или 1 глава кромид)
  • сирене - 250 г
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме плънката. Запържете попарения и изцеден манголд за около 5 мин. с малко олио и 30 мл вода. После добавете нарязания на ситно зелен лук и черния пипер, разбъркайте добре.

Отместете от котлона и оставете да си охлади за около 10 мин. След това към манголда добавете и натрошеното сирене и разбъркайте.

Към киселото мляко добавете содата, за да шупне. В канче с чучурче разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко и разбийте добре до гладка смес.

Намазнете продълговата тава. Започваме да редим баницата. Вземете 1 кора и я навийте на хармоника и я сложете на 1/3 от тавата, после сложете до нея още 2 кори общо 3 на реда.

Сложете върху тях смес от манголда и сиренето, отгоре полейте с малко от яйчената смес. После пак сложете кори, плънка, яйчена смес. Като по средата сложете половината краве масло.

Отгоре завършете с кори полейте с яйчена смес и разпределете останалото краве масло. Печете на 180 градуса около 50 мин. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: