Начин на приготвяне
Най-напред подготвяме плънката за клина. В купа слагаме сварения ориз и яйцата. Разбъркваме добре.
Измиваме листата манголд и отстраняваме средната жилка заедно с дръжките.
Накъсваме ги на едри парчета и добавяме при оризово- яйчената смес. Натрошаваме сиренето. Разбъркваме хубаво сместа.
В подмазан с мазнина тиган с незалепващо покритие разстиламе единия лист от кори за баница, така че краищата му да излизат извън тигана. Разстиламе плънката равномерно.
Прибираме краищата на листа и отгоре покриваме с другия лист. Неговите краища пък подпъхваме отдолу, така че да не излезе плънката при печенето.
Слагаме тигана на умерено силно загрят котлон. Ако ви е много силен котлона, намалете, защото корите прегарят бързо и клинът няма да може да се изпече отвътре!
Когато се зачерви от долната страна с помощта на капак или голяма чиния обръщаме клина и го връщаме отново в тигана за да се изпече и от другата страна.
Сервирайте клина топъл с кисело мляко по желание.