Начин на приготвяне
Първо приготвяме плънката. Запържете попарения и изцеден манголд за около 5 мин. с малко олио и 30 мл вода. После добавете нарязания на ситно зелен лук и черния пипер, разбъркайте добре.
Отместете от котлона и оставете да си охлади за около 10 мин. След това към манголда добавете и натрошеното сирене и разбъркайте.
Към киселото мляко добавете содата, за да шупне. В канче с чучурче разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко и разбийте добре до гладка смес.
Намазнете продълговата тава. Започваме да редим баницата. Вземете 1 кора и я навийте на хармоника и я сложете на 1/3 от тавата, после сложете до нея още 2 кори общо 3 на реда.
Сложете върху тях смес от манголда и сиренето, отгоре полейте с малко от яйчената смес. После пак сложете кори, плънка, яйчена смес. Като по средата сложете половината краве масло.
Отгоре завършете с кори полейте с яйчена смес и разпределете останалото краве масло. Печете на 180 градуса около 50 мин. Добър апетит!