Начин на приготвяне
Чукваме едно след друго яйцата в по-голяма купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л. и разбъркваме.
След като се активира киселото мляко, го добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно на малки дози към кашата, като продължаваме да разбиваме с миксера.
Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула.
Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар през цедка.