Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с два вида сладко и пудра захар

Кекс с два вида сладко и пудра захар

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Кекс с два вида сладко и пудра захар
Снимка: Veselina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Когато кексът е с два вида сладко, може да хапнете двойно повече от него - стара кулинарна максима"

Необходими Продукти

  • конфитюр - 1/3 бурканче, сладко от сини сливи
  • конфитюр - 1/3 бурканче, сладко от смокини
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - за намазване на формата за кекс
  • брашно - за посипване на формата за кекс
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно след друго яйцата в по-голяма купа. С миксер разбиваме захарта с яйцата до гъст крем. Добавяме на тънка струйка олиото и отново разбиваме с миксера. В киселото мляко слагаме 1 ч.л. и разбъркваме.

След като се активира киселото мляко, го добавяме в купата и разбъркваме. Пресяваме брашното и го прибавяме бавно на малки дози към кашата, като продължаваме да разбиваме с миксера.

Включваме си фурната на 180 градуса. Намазваме с олио формата за кекс и посипваме с брашно. Към кашата прибавяме двата вида сладко и разбъркваме всичко с голяма лъжица или шпатула.

Изсипваме кексовата каша във формата и печем в предварително загрятата фурна до суха клечка. След като се изпече кексът и изстине, поръсваме с пудра захар през цедка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: