Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото, разбиваме яйцата със захарта, след което добавяме брашното в което сме изсипали и премесили бакпулвера и щипката сол. Киселото мляко се разбива и се прибавя към сместа.
От тестото се оформя топка, която се поставя в купа и се покрива с фолио.Оставяме да престои 30 минути в хладилника.
След това тестото се оформя на руло, което се нарязва на еднакви парчета. Всяко парче се оформя на топка и след това се сплесква с длани , за да приеме форма на поничка.
Пържат се в тенджера с олио на 170 градуса. Поничките се пускат в горещата мазнина и когато са готови от едната страна изплуват на повърхността и тогава с решетъчна лъжица ги обръщаме да се до изпържат и от другата страна.
Готовите понички подреждаме в чиния постлана с кухненска хартия.
След като поничките се охладят се пълнят със сладко с помощта на шприц и се поръсват с пудра захар.