Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена тортичка с крем Брюле

Бисквитена тортичка с крем Брюле

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289472988571
Бисквитена тортичка с крем Брюле
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Бисквитена торта с нежен крем, която ще ви омагьоса"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Закуска
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 6 бр.
  • желатин - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на крем Брюле: Разбиваме 6 бр. жълтъци с миксер на висока степен до побеляване. В дълбока касерола слагаме сметаната, прясното мляко, захарта и ги загряваме на котлона. Когато заврят, ги изсипваме към разбитите жълтъци, разбъркваме добре.

Прехвърляме в друг чист съд с незалепващо покритие, като разбъркваме с тел непрекъснато на слаб огън.

Внимаваме да не залепне и да не заври сместа. Разбъркваме постоянно, докато кремът Брюле започне леко да се сгъстява, след което го снемаме от котлона.

В чаша с 4 с.л. хладка вода разтваряме желатина. Разбъркаме го и го оставяме да набъбне. В дълбока купа слагаме гореща вода и в нея поставяме чашката с желатина. Когато се втечни желатинът, го прехвърляме към изстиналия крем, като ги разбъркваме добре.

Докато изчакваме около 10 минути кремът да се стегне, подреждаме един ред бисквити, след което добавяме част от крема, като това се повтаря, докато свършат бисквитите.

Украсяваме бисквитената торта с шоколадови пръчици.

Бисквитената тортичка с крем Брюле е невероятна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: