Начин на приготвяне
Първо се приготвя кремът. Нишестето се разбърква с вилица в купа със 100 мл прясно мляко. В касерола с 600 мл прясно мляко и захар се слагат на котлона и се загрява. Сипваме разбърканото нишесте на тънка струя и се бърка с тел, докато сгъсти /става бързо/ и се сваля от котлона. Добавяме маслото, разбърква се и оставяме настрани.
В купа сипваме останалото прясно мляко с 2 с.л. захар, разтворимото кафе и се разбърква добре. В тази смес се топят бисквитите.
В подходяща тавичка се сипва 4-5 с.л. от крема и се разстила по дъното. Отгоре се нареждат топнати за секунда бисквити и нареждаме един ред. Отгоре се покриват с ягодовото нишесте и нареждаме кръгчета банан и обелената ябълка, нарязана на тънки полумесеци. Следва отново крем, бисквити, плодове и така нареждаме, докато продуктите привършат, завършваме с крем.
От кръгчета банан оформяме декорация като цвете, намазват се с четка с лимонов сок, да не почерняват, посипваме с цветни захарни перлички. Накрая с белачката настъргваме спирали млечен шоколад.
Оставя се в хладилник да стегне. После се нарязва на квадрати и сервираме.
Да ви е вкусно!