Начин на приготвяне
Почистете и нарежете лука на дребно. Сипете зехтина в тиган и загрейте на котлона.
Сложете лука и запържете за кратко до златисто, добавете каймата и пържете за 10-тина минути до готовност. Прибавете доматите, разбъркайте и подправете със сол, черен и червен пипер и захар.
Разбъркайте отново и оставете соса да поври до изпаряване на излишната течност и сгъстяване на соса. Сварете макароните в 4 литра подсолена вода по указанието на опаковката.
В касерола сложете маслото и разтопете на котлона, сипете брашното и с телена бъркалка разбъркайте и запържете за минута до златисто. Сипете млякото и бъркайте до получаване на средно гъст сос.
Подправете със сол, пипер и щипка индийско орехче.
Отцедете макароните, намажете дълбока тава с малко масло и сипете половината от макароните. Полейте с половината от бешамела, след това половината от доматения сос и поръсете с настърганата зряла моцарела.
Покрийте с останалата половина макарони, останалия бешамел и върху него доматения сос. Отцедете моцарелата от саламурата и я нарежете на парчета. Подредете моцарелата върху соса.
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете лазанята за около 20 минути до разтапянето на моцарелата. Извадете и поднесете поръсени с малко магданоз.
Ако искате да поднесете хубаво стегнато парче Фалшива лазаня с макарони, ще трябва да изчакате да се охлади, след охлаждане стяга и визуално се получава по добра порция, а пък ако не ви се чака - хапнете си я като мен топла!