Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Фалшива лазаня с макарони

Фалшива лазаня с макарони

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Фалшива лазаня с макарони
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Фалшива или не - това е най-вкусната лазаня с макарони, която може да вкусите"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г фусили или пене
  • за доматения сос
  • кайма - 400 г
  • лук - 3 глави кромид
  • зехтин - 2 с.л
  • домати - 600 г консерва кубчета
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • захар - 1 ч.л.
  • за Бешамел
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер - или бял пипер
  • индийско орехче - 1 щипка
  • за гарниране
  • моцарела - 100 г зряла
  • моцарела - 125 г в саламура
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно. Сипете зехтина в тиган и загрейте на котлона.

Сложете лука и запържете за кратко до златисто, добавете каймата и пържете за 10-тина минути до готовност. Прибавете доматите, разбъркайте и подправете със сол, черен и червен пипер и захар.

Разбъркайте отново и оставете соса да поври до изпаряване на излишната течност и сгъстяване на соса. Сварете макароните в 4 литра подсолена вода по указанието на опаковката.

В касерола сложете маслото и разтопете на котлона, сипете брашното и с телена бъркалка разбъркайте и запържете за минута до златисто. Сипете млякото и бъркайте до получаване на средно гъст сос.

Подправете със сол, пипер и щипка индийско орехче.

Отцедете макароните, намажете дълбока тава с малко масло и сипете половината от макароните. Полейте с половината от бешамела, след това половината от доматения сос и поръсете с настърганата зряла моцарела.

Покрийте с останалата половина макарони, останалия бешамел и върху него доматения сос. Отцедете моцарелата от саламурата и я нарежете на парчета. Подредете моцарелата върху соса.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете лазанята за около 20 минути до разтапянето на моцарелата. Извадете и поднесете поръсени с малко магданоз.

Ако искате да поднесете хубаво стегнато парче Фалшива лазаня с макарони, ще трябва да изчакате да се охлади, след охлаждане стяга и визуално се получава по добра порция, а пък ако не ви се чака - хапнете си я като мен топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка: