Начин на приготвяне
Измийте добре бутчетата и ги сварете до пълната им готовност в 1. 5 л. подсолена вода в която сте сложили и черния пипер за да се получи бульон.
Обезкостете пилешкото месо и го наситнете на кубчета. В тава запечете леко макароните и ги залейте на с пилешкия бульон.
Сложете ги на 200 градуса във фурната докато подготвите другите продукти. Почистете лука и морковите. Лука нарежете на ситно, а морковите настържете. Почистете и счукайте скилидките чесън с малко сол.
Задушете леко зеленчуците в маслото и добавете пилешкото само колкото да го види огъня. Прибавете сместа при макароните, разбъркайте добре и отново приберете във фурната. Обезкостете маслините и ги накълцайте.
Нарежете топено пушеното сирене на кубчета. Прибавете маслините и сиренето в тавата и разбъркайте.
Приберете във фурната и оставете да се пече докато макароните напълно поемат бульона и отгоре се получи леко кафеникава коричка.
Изключете фурната и оставете да поизстине.
Докато е топло ястието настържете кашкавала да се разтопи единствено от неговата топлина, но на изключена фурна.
Преди да сервирате оставете макароните на фурна да стегнат.
Макароните на фурна тип лазаня са много вкусни.
Коментари