Начин на приготвяне
В дълбока купа сипвате киселото мляко и добавяте содата, за да може да шупне. Слагате солта, зехтина и брашното и започвате да месите. Тестото не трябва да лепне, ако е така прибавяте още брашно. Оставяте 15 минути тестото да почине.
След като е готово с помощта на точилка го разточвате (предварително поръсете повърхността, където точите с брашно, за да не залепва, точилката също може да я набрашните) и вие определяте дебелината на блата. Намазнявате тавичката с разтопеното масло и намазвате блата.
Прибавяте доматеното пюре, нареждате нарязаното на ленти или кубчета филе, царевицата, топеното сирене на кръгчета и поръсвате със сусама и чубрицата. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Когато краищата на пицата станат златисти я вадите и поръсвате с настъргания кашкавал. Слагате докато кашкавалът се разтопи и накрая нареждате чери доматите и маслините. Домашната пица с филе е готова!