Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица с филе

Домашна пица с филе

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
2813266169
Домашна пица с филе1 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Домашна? С филе? Направете направо две, че първата ще бъде изядена за нула време и за вас няма да остане"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • За плънката
  • свинско филе - 300 г
  • царевица - 50 г
  • доматено пюре - 50 г или домати на кубчета
  • масло - 10 - 20 мл
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • чери домати - 5 бр.
  • сусам
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипвате киселото мляко и добавяте содата, за да може да шупне. Слагате солта, зехтина и брашното и започвате да месите. Тестото не трябва да лепне, ако е така прибавяте още брашно. Оставяте 15 минути тестото да почине.

След като е готово с помощта на точилка го разточвате (предварително поръсете повърхността, където точите с брашно, за да не залепва, точилката също може да я набрашните) и вие определяте дебелината на блата. Намазнявате тавичката с разтопеното масло и намазвате блата.

Прибавяте доматеното пюре, нареждате нарязаното на ленти или кубчета филе, царевицата, топеното сирене на кръгчета и поръсвате със сусама и чубрицата. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

Когато краищата на пицата станат златисти я вадите и поръсвате с настъргания кашкавал. Слагате докато кашкавалът се разтопи и накрая нареждате чери доматите и маслините. Домашната пица с филе е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: