Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята с 1 ч.ч. вода в купичка.
Добавете захарта, солта и малко брашно.
След като маята се надигне я излейте в кладенчето. Прибавете още около 1 1/2 ч.ч. хладка вода, олиото и замесете меко тесто.
Накъсайте тестото на топки, покрийте го чиста кърпа и го оставете да втаса.
Втасалите топки оформете на лодки. Намажете всяка лодка с доматен концентрат, сложете колбас, царевицата, кисела краставичка и парченца гъби.
Настържете кашкавал.
Оставете 5-10 минути отново да се отпусне тестото и изпечете пицата в сгорещена фурна до готовност.
Поднесете пидето с айран.
Домашната Пица Лодка е много вкусна.