Начин на приготвяне
Сварете макароните в подсолена вода за 4-5 минути.
След това ги свалете ги от котлона, отцедете и изплакнете със студена вода.
Докато макароните се варят, нарежете бейби моцарелата на половинки, маслините на колелца, а червената пиперка на шайби.
Нанижете сварените макарони на декоративни клечки с дължина около 12-13 сантиметра или на дървени шишчета. Нанизването трябва да става през средата на пастата.
Подредете готовите шишчета с макарони върху хартия за печене на разстояние едно от друго.
След това намажете с домашна лютеница, подредете маслините, бейби моцарелата и червената пиперка. Поръсете с настърган кашкавал по желание.
Печете в еърфрайър на 200 °C за 4 минути. А ако не разполагате с фрайер, използвайте фурна. Печете макароните на фурна до разтичане на кашкавала и придобиване на приятен кафяв загар.
Извадете от фрайера или фурната и поднесете още топли, докато кашкавалът не е започнал да се втвърдява.
Приятен апетит с тези макарони на шишче тип пица!