Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на шишче тип пица

Макарони на шишче тип пица

Макарони на шишче тип пица
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Приятен апетит с тези макарони на шишче тип пица!"

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г с ориз, киноа и чиа
  • моцарела - 6 бр. бейби
  • зелени маслини - 6 без костилка
  • лютеница - 3 чаени лъжици домашна
  • червена пиперка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода за 4-5 минути.

След това ги свалете ги от котлона, отцедете и изплакнете със студена вода.

Докато макароните се варят, нарежете бейби моцарелата на половинки, маслините на колелца, а червената пиперка на шайби.

Нанижете сварените макарони на декоративни клечки с дължина около 12-13 сантиметра или на дървени шишчета. Нанизването трябва да става през средата на пастата.

Подредете готовите шишчета с макарони върху хартия за печене на разстояние едно от друго.

След това намажете с домашна лютеница, подредете маслините, бейби моцарелата и червената пиперка. Поръсете с настърган кашкавал по желание.

Печете в еърфрайър на 200 °C за 4 минути. А ако не разполагате с фрайер, използвайте фурна. Печете макароните на фурна до разтичане на кашкавала и придобиване на приятен кафяв загар.

Извадете от фрайера или фурната и поднесете още топли, докато кашкавалът не е започнал да се втвърдява.

Приятен апетит с тези макарони на шишче тип пица!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: