Начин на приготвяне
В купата, в която ще замесите тестото, разтворете маята и захарта в топлата вода и оставете на топло място за 10 минути да шупне. Прибавете разбитите с вилица яйца, олиото и солта.
Постепенно прибавете малка част от брашното, при бъркане с шпатула до гъста каша, оставете на топло за 10 минути.
През това време нагрейте олиото, добавете ситно нарязания лук и запържете до омекване и промяна на цвета си, оставете леко да се охлади.
Натрошете сиренето във втасалото тесто и добавете охладения пържен лук. Разбъркайте добре и с останалото брашно замесете меко тесто. Оформете тестото на тънка питка и поставете в средата на по-голяма тава застлана с хартия за печене.
Оставете тавата на топло място за около 30 минути, и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.
Първите 15 минути на 200 градуса, а после намалете градусите на 160, печете до готовност като проверявате с клечка за около 30 минути. Ако харесвате ароматни и вкусни хлебчета, препоръчвам ви това хлебче!